Ξεκλειδώνοντας τη δημιουργικότητα και την περιέργεια με τα Disney Doorables:

Ξεκλειδώνοντας τη δημιουργικότητα και την περιέργεια με τα Disney Doorables:
Ενισχύστε τη φαντασία με τα κουκλόσπιτα

Σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από την τεχνολογία, η καλλιέργεια soft skills στα παιδιά γίνεται όλο και πιο σημαντική. Aναγνωρίζουμε τη σημασία της ενίσχυσης της δημιουργικότητας και της περιέργειας από νωρίς, γι' αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που σας παρουσιάζουμε τα Disney Doorables mini σπιτακια, ένα παιχνίδι που εξάπτει τη φαντασία και προσκαλεί τα παιδιά σε έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων. Ελάτε μαζί μας για να εξερευνήσουμε πώς το παιχνίδι με το κουκλόσπιτο - αυτό που σήμερα λέμε σπιτάκι για τις φιγούρες ή τις κούκλες, βαθιά ριζωμένο στον πολιτισμό και το παιχνίδι από τον 17ο αιώνα (Armstrong, 1996), χρησιμεύει ως ένα ισχυρό μέσο για τα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και την περιέργεια τους.

Τα κουκλόσπιτα αποτελούν αγαπημένο κομμάτι της παιδικής ηλικίας, γοητεύοντας τα νεαρά μυαλά και ενθαρρύνοντας το ευφάνταστο παιχνίδι. Συγκεκριμένα τα “Disney Doorables mini σπιτακια” ανεβάζουν αυτή τη διαχρονική ιδέα σε νέα επίπεδα, παρέχοντας σπιτάκια (κουκλόσπιτα) που επιτρέπουν στα παιδιά να σχεδιάζουν και να δημιουργούν τους δικούς τους μικρόκοσμους. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, τα παιδιά μπορούν να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξερευνήσουν την περιέργειά τους σε ένα ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον.

Το παιχνίδι με τα κουκλόσπιτα, αποτελεί γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών. Συνδυάζοντας διαφορετικά κουκλόσπιτα, τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν τα δικά τους μοναδικά σκηνικά, να επιλέξουν χαρακτήρες και να δημιουργήσουν ευφάνταστες ιστορίες. Αυτό το παιχνίδι εξάπτει τη φαντασία τους, επιτρέποντάς τους να σκέφτονται έξω από το κουτί, να αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και να εξερευνούν νέες δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορούν να συνδιάσουν σπιτάκια -σε πολυκατοικίες- και να παίξουν με διαφορετικούς χαρακτήρες, ανακαλύπτοντας -και φανταζόμενοι- πώς αυτοί οι χαρακτήρες θα αλληλεπιδρούσαν.

Τα “Disney Doorables mini σπιτακια” δεν διεγείρουν μόνο τη δημιουργικότητα αλλά καλλιεργούν επίσης την περιέργεια και την αίσθηση της πρωτοβουλίας στα παιδιά. Καθώς αλληλεπιδρούν με τα σπιτάκια και τους χαρακτήρες, τα παιδιά θα γίνονται φυσικά περίεργα για τα διαφορετικά στοιχεία, τις προσωπικότητες και τις ιστορίες που μπορούν να δημιουργήσουν (Chen, 2015). Ενθαρρύνονται να κάνουν ερωτήσεις, να αναζητήσουν απαντήσεις και να εξερευνήσουν τον μικροσκοπικό κόσμο που έχουν κατασκευάσει. Αυτό το αίσθημα περιέργειας προάγει τη δίψα για γνώση και τη δια βίου αγάπη για τη μάθηση.

Τα κουκλόσπιτα παρέχουν στα παιδιά ένα μοναδικό χώρο για να σχεδιάσουν και να επιμεληθούν τα μικρά τους περιβάλλοντα, προσφέροντας μια αίσθηση ιδιοκτησίας και ελέγχου του φανταστικού τους κόσμου. Με αυτά τα παιχνίδια, τα παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικούς ρόλους, θα συμμετάσχουν στην αφήγηση ιστοριών και θα αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου γύρω τους.

Η έρευνα είναι εμφανής από τη δεκαετία του '90, όπου πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν τα οφέλη του παιχνιδιού με το κουκλόσπιτο στην ενίσχυση της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της πρωτοβουλίας στα παιδιά (Armstrong, 1996). Τα κουκλόσπιτα παρέχουν στα παιδιά μια απτή πλατφόρμα όπου μπορούν να επιδίδονται σε προσποιητό παιχνίδι, το οποίο συνδέεται με την ενίσχυση της δημιουργικότητας, της περιέργειας και της αυτοέκφρασης (Chen, 2015).

Τα “Disney Doorables mini σπιτακια”, αντλώντας από μια πλούσια πολιτιστική ιστορία που εκτείνεται σε αιώνες, παρέχουν στα παιδιά ένα χώρο για να εκφράσουν τη φαντασία τους. Αγκαλιάζοντας τα Doorables, οι γονείς μπορούν να δουν τα παιδιά τους να ξεκλειδώνουν τις δυνατότητες τους καθώς σχεδιάζουν, δημιουργούν και εξερευνούν τις απεριόριστες επιλογές απο σπιτάκια και χαρακτήρες μέσα στους μικροσκοπικούς κόσμους τους!

Ελάτε μαζί μας να πυροδοτήσουμε τη φαντασία και τη περιέργεια με τα Doorables, όπου η δημιουργικότητα δεν έχει όρια!

Βιβλιογραφία
Armstrong, F. (1996). The Dollhouse as Ludic Space, 1690-1920. Children’s Literature, 24(1), 23–54. doi:10.1353/chl.0.0268 
Chen, N. W. N. (2015). Playing with size and reality: The fascination of a dolls’ house world. Children's Literature in Education, 46, 278-295.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ